Buddys blogg om At & Bud
 
Långsamt internet? Snabba upp det på egen hand!

Långsamt internet? Snabba upp det på egen hand!

Långsamt internet? Snabba upp det på egen hand!

Att ha ett långsamt nätverk är riktigt tråkigt. Det kan störa arbetslivet, studier, eller bara sköna kvällar när man vill streama upp en bra film. Idag är vi så pass beroende av internet att det känns som att livet går åt skogen när det inte finns tillgängligt. Men om man upplever att man har dåligt internet hemma finns det saker man kan göra för att göra det bättre. Bland annat kan man uppdatera sin utrustning i hemmet eller bara be om hjälp.

 

Uppdatera utrustningen

Många gånger kan ett långsamt trådlöst nätverk bero på en dålig router eller avsaknaden av accesspunkter i ett stort hus. En router kan man enkelt få utbytt av sin internetleverantör om man har ett sådant abonnemang men accesspunkter, eller wififörstärkare, får man oftast köpa på egen hand. Det är som tillägg till routern som gör att signalen från internet kan färdas längre och ge bra uppkoppling runtom i hela huset och inte bara nära routern. Att dra nätverkskabel är oftast en bra ide för att få ett stabilt nät. Kabeldragning kan vara komplicerat om man  är lekman, så ofta kan det vara bra att ta in

 

Om det inte är något fel på utrustningen kan det vara något större fel som sitter centralt, antingen hos leverantören eller någon annanstans. Driftstörningar kan komma och gå, och oftast går de inte att göra något åt. Det är bara att vänta på att leverantören lyckas lösa problemet när du ska montera nätverkskabel.

 

Be om hjälp

Om det inte fungerar att få internet att fungera bättre på egen hand är det alltid bäst att ringa till internetleverantören och be om att få hjälp därifrån om du ska dra nätverkskabel utomhus. Det är trots allt deras uppgift att se till så att deras kunder får den hjälp de behöver med deras tjänster. Ibland är det så lätt som att de bara kan skicka hem en ny router eller en tekniker, men har man otur kan det vara driftstörningar som tar ett tag att åtgärda.