Buddys blogg om At & Bud
 
Professionell städning från list till tak

Professionell städning från list till tak

Grovstädning hör både våren och hösten till. De ljusa skärande strålarna som letar sig fram när vintermörkret försvinner kastar helt plötsligt ett annat ljus på tillvaron, både bokstavligt och metaforiskt. Reaktionen kan ofta bli lite shockartad – hur blev egentligen fönstrena så smutsiga så fort(!?). Sanningen är naturligtvis så krass att det byggs upp massor av smuts, damm och fläckar som helt enkelt inte syns på samma sätt när det är mörkt större delen av dygnet. Denna långsamt krypande smuts är dessutom svårare att notera i våra varma, mer mysiga belysningar inomhus. Vi vet allt detta på en underliggande nivå, men det är som att vi aldrig lär oss, utan istället står där med kaffekoppen i köket varje år en ljus vårmorgon och skäms lite för att dammråttorna lyckats föröka sig. Men var lugn – det finns hjälp att få! Fler och fler börjar vakna upp för att hemstädning, både inomhus och utomhus, är den bästa julklappen och investeringen som går att göra för familjen. Åtminstone om du frågar föräldrarna.

Planera in städningen – och låt ett proffs utföra den

Det allra bästa tipset vi kan ge är att kamma hem några extra vuxenpoäng genom att helt enkelt ligga före i planeringen, och att tänka på städningen tidigt. Det behöver inte ens bli januari för att du ska boka in en firma som kommer senare under våren – eller varför inte minimera ”skadan” genom att redan i december se regelbunden städhjälp som en julklapp för dig själv? Hela familjen kommer uppskatta att det är rent och snyggt både innan granen dyker upp, och kanske särkilt efter att den försvunnit. Om du ingår i ett avtal med städfirman kan du dessutom använda både avdrag och bidrag för att hålla kostnaden nere, så det behöver inte bli ett stopp för städningen under den ekonomiskt karga januarimånaden. Det är också en god idé att kontakta en städfirma vid flyttstädning, speciellt om du ska ta itu med flyttstädning Täby.

Med städfirma får du mer tid över till annat

Som barn förstår vi sällan varför det är viktigt att städa hela tiden, och inte heller hur vuxna kan vara så besatta av tid. Som vuxna förstår vi däremot att städning inte bara är en genväg till nödvändig ordning, det är hälsofrämjande och lugnande för alla. Undermedvetet älskar våra sinnen hygieniska, välordnade interiörer. Det sänker stress, ångest och får även små barn att må bra (även om de gör allt de kan för att förändra nämnda ordning). Att inte behöva lägga tid på att få dessa positiva fördelar är en lyx, eftersom tid är det mest dyrbara vi har. Det är troligtvis därför som många anser, och har ansett, att hemstädning Stockholm endast är något som rika har råd med. Som vi redan beskrivit ovan finns det smarta knep att tillgå för att så inte ska vara fallet, men det beskriver också lite hur vi resonerar kring bonusarna av livskvalitet med att ha en städfirma i ryggen – det är så värdefullt att många inte ens tror att det är realistiskt för deras samhällsklass. Tvärtom menar vi att städföretag Stockholm, såväl punktmässigt för grovstädningar som regelbundet i vardagen, är något av en rättighet – och något som borde vara normaliserat. Att få mer tid över till sin familj, till att investera mer energi i karriären och fritid med vänner, det är många som skulle ange just dessa områden som de allra viktigaste i sin vardag. På samma sätt som att vi utan att blinka tar hjälp av en hantverkare för att lägga om taket eller byta rören i källaren bör det vara lika självklart att anlita städfirmor Stockholm för att få en grovstädning två gånger per år. Det handlar i slutändan om att få livspusslet att gå ihop, och att med hjälp av städfirma Uppsala minimera problem (även de som är återkommande, som dammråttor)!

Laga och städa taket när du ändå är på gång

På tal om taket visar studier att de flesta svenskar inte tar hand om sitt tak. Tak tillhör trots allt en kategori av områden som vi inte särskilt ofta ser mer än underifrån och i förbifarten från sidorna, så det kanske inte är så konstigt att vi inte har falkögon på hur det mår eller ser ut. Faktum är dock att tak också behöver städas med en viss regelbundenhet – annars kan krypande smuts, fukt och mögel långsamt bryta ner både plattor och fogar. I värsta fall kan dessa brister leda till vattenläckor eller att mer eller mindre inbjudna gäster flyttar in, och det ser dessutom inte alls trevligt ut i grannskapet om ditt tak lider. För om sanningen ska fram, visst kikar vi ofta lite extra på våra grannars hus, samtidigt som vi glömmer bort vårt eget? Även här kan en flyttstädning Eskilstuna komma in i bilden – eller ännu bättre, en auktoriserad takläggare som takläggning Uppsala. Med en takfirma på din sida vet du att du både kan reparera, städa och sanera hela taket i samma veva – eller kanske till och med komma fram till att det är dags att byta helt och hållet. Sådana förändringar är ofta prisvärda, du slipper göra jobbet själv och det ger hela huset både högre värde och ett visuellt lyft. Anlitar du takläggare Stockholm får du proffshjälp hela vägen, och du kan vara säker på att du får tillgång till det allra nyaste i takvärlden både vad gäller utseende och material.

Vi hoppas att dessa små påminnelser och kommonderingar har fått dig att tänka lite extra på vår- och höstsäsongen. Ta vårt råd och anlita kompetenta firmor som takläggning Stockholm till hjälp när det är dags för grovstädning, du kommer att tacka oss när det är klart!