Buddys blogg om At & Bud
 
8 renoveringar som man kan göra under sommaren

8 renoveringar som man kan göra under sommaren

8 renoveringar som man kan göra under sommaren

 

Sommaren börjar närma sig med stora steg och det är mycket saker som man vill göra. När semestern kommer är det många som helst av allt vill ta det lugnt, kanske åka på en skön semester eller bara hänga med sina vänner hela dagarna. Andra anser att sommaren och semestertiderna är den optimala säsongen för att ta tag i saker runt om i huset. Det kan vara allt från att hinna med den där storstädningen, till att bygga en ny altan. Hemmafixare gör det mesta på egen hand och älskar att fixa och dona i huset, medan de oerfarna helst av allt anlitar en byggfirma för att få saker gjort.

 

Oavsett om man gillar att renovera på egen hand eller om man helst anlitar hjälp så finns det förmodligen många som väljer att få saker gjort just på sommaren. Huset ska rustas upp inför hösten och helst av allt kanske man renovera för att komma steget närmare drömhuset? Om ni känner igen er i detta ska ni läsa vidare, för här har vi listat 8 renoveringar som är perfekta att ta tag i nu under sommaren.

 

  1. Fixa utemiljön där hemma

 

En bra utemiljö är något som många drömmer om. Om man bor i lägenhet kanske man inte har så mycket att välja mellan, men kanske en balkong eller en uteplats som kan rustas upp åtminstone? För den som bor i hus med en stor trädgård finns det dock många alternativ. Man kan fixa iordning i trädgården genom att plantera växter, odla och ta hand om grönskan. Man kan dessutom passa på att bygga den optimala trädgården med hjälp av uteplatser, altan, trädäck eller varför inte ett mysigt lusthus? För hemmafixaren är allt säkert relativt enkelt att genomföra på egen hand, det är ju bara att köpa in lite kl-trä och bygga ihop lite utemöbler eller köpa trall och fixa en snygg altan. För oss vanliga människor kan det vara klokt att kontakta en snickare Stockholm som tar hand om kalaset åt oss. Snabbt och smidigt!

 

  1. Renovera badrummet

 

Badrum är verkligen en hjärtefråga hos många, medan andra inte bryr sig speciellt mycket. Men inse fakta, ett härligt, lyxigt och fräscht badrum är något som gör huset så mycket trevligare att bo i. Kanske börjar badrummet där hemma se lite slitet ut, eller kanske är man bara sugen på att införskaffa ett badkar istället för den där tråkiga duschen? Beroende på storleken på badrummet finns det mycket man kan göra. Kanske riva ut hela rummet och bygga ett helt nytt? Enbart fantasin sätter gränserna och här snackar vi om en riktigt rolig renovering att utföra.

 

  1. Installera ett nytt kök

 

Precis som badrum är kök också något som många brinner för. Det är ju trots allt där maten ska lagas, det är där man umgås med vänner under härliga middagar och det är där man tar första klunken av morgonkaffet. Idag kan man köpa färdiga kök från många återförsäljare och installera dem på egen hand. Det är en av de roligaste renoveringarna man kan göra och det gör verkligen underverk för huset att ha ett riktigt snyggt kök. Måttbeställda köksluckor gör det enklare att få en ny look på köket utan den kostnad som nya stommar betyder.

 

  1. Trappan ser kanske lite sliten ut

 

Om man bor i ett hus som har två våningar har man (förhoppningsvis) en trappa. Många tänker inte på att trappan också kan bli sliten eller behöva sig ett lyft – men det gör den. Passa på att genomföra en trapprenovering i sommar och rusta upp den där gamla trappan och ge den lite nytt liv. Det kommer den att må bra av.

 

  1. Slipa golven ute och inne 

 

En annan sak som måste oftast inte tänker på är att slipa golven. Om man har trall eller en uteplats eller altan kan även de behöva slipas. Man behöver oftast ringa efter hjälp vid en golvslipning Stockholm, då det är ett relativt jobbigt arbete att ta sig an själv. Men det går att göra på egen hand om man har rätt teknik och lite tidigare erfarenheter.

 

  1. Bygg in nya garderober

 

Förvaring är A och O för ett bra hem. Passa på att platsbygga lite nya garderober i sovrummet för att optimera förvaringen och få ett renare hem på köpet. Finns mängder av alternativ att köpa och installera på egen hand! Om man hellre vill få garderoberna specialanpassade till huset kan man med fördel kontakta en snickare som gör jobbet åt en.

 

  1. Dags för nya nya ljuskällor

 

Om man börjar tröttna på den där tråkiga taklampan kan det vara bra läge att byta ut den nu i sommar. Kanske vill man installera mysiga spotlights i huset istället? Kontakta en duktig elektriker Stockholm och be om hjälp att skapa mysbelysning genom hela huset. Bra belysning som dessutom går att reglera är något som kan ta ett hus till nästa nivå. Det är dessutom underbart till hösten när man vill kunna ha riktigt mysig belysning om kvällarna.

 

  1. Måla om fasaden 

 

Den här punkten går ut till alla som bor i ett hus – när målade ni om fasaden sist? Passa på att köpa in lite färg och sätt igång att måla i sommar. En fasadrenovering stockholm tar tid, så Ta med hela familjen och gör allt under en dag, så går det fortare och ni får spendera lite kvalitetstid med varandra på köpet. Kanske väljer ni att måla om huset i en helt ny färg? Det kan vara otroligt roligt att byta upp sig lite, kanske till någon ljus och lite tokig färg? Fantasin har inga gränser.